Universitatea Nationala de Aparare

"Carol I"

 

 

 

Studenții militari ai Universității Naționale de Apărare „Carol I”

prezenți la Parada militară de 1 decembrie

 

La 130 de ani de la înființare, Universitatea Națională de Apărare „Carol I” a defilat pe sub Arcul de Triumf, cu prilejul Zilei Naționale a României, cu un detașament format din ofițeri studenți ai programelor de studii universitare de master Conducere interarme-forţe terestre, forțe aeriene, forțe navale, Management logistic, Management economico-financiar, Conducere comunicaţii, tehnologia informaţiei şi apărare cibernetică.

Blocul de defilare a fost condus de colonelul prof. univ. dr. Daniel Dumitru, locțiitorul comandantului.

***Şcoala Superioară de Război a fost înfiinţată în anul 1889, prin Înaltul Decret al Regelui Carol I, reprezentând a şasea astfel de instituţie din Europa, alăturându-se celor din Berlin, Viena, Paris, Torino şi Bruxelles şi prima din Balcani.

În îndelungata sa istorie, universitatea a pregătit 122 de promoţii de absolvenţi, asigurând pe timpul celor două războaie mondiale, necesarul de comandanţi şi ofiţeri de stat major pe câmpurile de luptă.

Instituția are misiunea de a forma comandanți, ofițeri de stat major și experți în domeniul Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, și de a cultiva valorile fundamentale ale Armatei României.