Universitatea Nationala de Aparare

"Carol I"

 

FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 123 „GENERAL IOAN-EMANOIL FLORESCU”

 

Festivitatea de absolvire a Promoției 123 „General Ioan-Emanoil Florescu” a Universității Naționale de Apărare „Carol I” a avut loc astăzi, 14 iulie 2020, la sediul instituției noastre.

Cu prilejul festivității de absolvire, universitatea  a aniversat 131 de ani de la înființarea Școlii Superioare de Război fiind, la acea vreme, prima instituție militară de învățământ superior din Balcani și a șasea din Europa, alături de cele din Berlin, Viena, Paris, Torino și Bruxelles.

Pe parcursul anului universitar 2019–2020, peste 1500 de studenți şi cursanți ne-au pășit pragul, urmând programele de studii universitare de licență, masterat și doctorat, precum şi programele postuniversitare şi cursurile de specializare.

Comandantul (rectorul) Universității Naționale de Apărare „Carol I”, domnul general de brigadă Dorin-Corneliu Pleșcan, le-a transmis absolvenților:

Sunteți parte din Promoția „General Ioan–Emanoil Florescu”, personalitate marcantă a neamului românesc, care s-a dedicat, cu toată energia, făuririi unui stat și unei armate moderne […] Drumul pe care l-ați ales necesită existența a minimum trei calități: Onoare, Demnitate și Spirit de sacrificiu. Avem nevoie de modele pentru generațiile ce vor veni după noi. Aveți misiunea de a valorifica potențialul şi capabilitățile ce vă vor fi încredințate în structurile din care veți face parte, pentru menținerea nivelului de operaționalizare atins și creșterea capacității de luptă. În anii ce vor urma, nu vă uitați colegii, continuați relaționarea, deoarece aceasta va contribui la rezolvarea majorității situaților dificile pe care le veți întâmpina de-a lungul carierei.

Tot cu acest prilej, comandantul (rectorul) instituției noastre, domnul general de brigadă prof.univ.dr. Dorin-Corneliu Pleșcan, a primit, în numele instituției noastre, emblema de onoare a Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”.

La acest important eveniment pentru întreaga comunitate academică a instituției noastre au participat, ministrul apărării naționale, șeful Statului Major al Apărării, șefii categoriilor de forțe, oficialități militare și civile de rang înalt și cadre didactice universitare.

Astăzi, o nouă promoție de absolvenți își continua parcursul firesc din instituția noastră în structurile Ministerului Apărării Naționale, în misiuni internaționale sau în comandamentele Alianței Nord Atlantice.

Sincere felicitări absolvenților Promoției 123 „Ioan–Emanoil Florescu” și mult succes în cariera militară.

 

 


FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE A PROMOŢIEI 115 NEAGOE BASARAB – 500”

 

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” a organizat vineri, 20 iulie 2012, începând cu ora 08.00, Festivitatea de absolvire a Promoţiei 115 „NEAGOE BASARAB–500” a Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” şi a Seriei a XXIII-a a cursului „Probleme actuale ale securităţii naţionale” din cadrul Colegiului Naţional de Apărare.

Manifestarea s-a bucurat de prezenţa secretarului de stat pentru politica de apărare şi planificare, domnul Sebastian Huluban, a şefului Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, a unor oficialităţi civile şi militare de cel mai înalt rang, militari în rezervă şi retragere, precum şi ataşaţi ai apărării acreditaţi la Bucureşti.

Comandantul (rectorul) Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, general-locotenent Teodor Frunzeti, a ţinut să transmită în mesajul său tuturor celor prezenţi la eveniment că „paşii importanţi făcuţi de Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” în modernizarea învăţământului  şi deschiderea către societatea civilă, oferă studenţilor posibilitatea îndeplinirii exigenţelor impuse de misiunile de mare răspundere care le vor fi încredinţate.” De asemenea, domnia sa a menţionat absolvenţilor: „felul în care veţi continua să vă instruiţi va determina credibilitatea şi identitatea voastră ca lideri ai Armatei României".

După premierea şefului de promoţie, secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, domnul Sebastian Huluban a ţinut să sublinieze importanţa pe care Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” o are în menţinerea calităţii învăţământului superior, precizând că „ţine doar de noi ca steagul să rămână întotdeauna sus".

Festivitatea de absolvire a continuat în Aula universităţii, unde o parte dintre absolvenţii care au realizat cele mai valoroase lucrări au fost premiaţi sub privirile pline de admiraţie ale familiilor , cadrelor didactice şi ale invitaţilor.

Mulţumim tuturor participanţilor!

 

  


 

FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE A PROMOŢIEI 114 ,,DIMITRIE CANTEMIR"

 

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” a organizat vineri, 22 iulie 2011, începând cu ora 08.00, pe esplanada din faţa Monumentului Eroilor Patriei, festivitatea de absolvire a Promoţiei 114 „DIMITRIE CANTEMIR” a Facultăţii de comandă şi stat major şi a Seriei a XXII-a a cursului postuniversitar „Probleme actuale ale securităţii naţionale” din cadrul Colegiului Naţional de Apărare.

Manifestarea s-a bucurat de participarea ministrului apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, a unor oficialităţi civile şi militare de cel mai înalt rang, precum şi a ataşaţilor apărării acreditaţi la Bucureşti.

În cuvântul de deschidere, comandantul (rectorul) Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, generalul-locotenent prof.univ.dr. Teodor Frunzeti, a menţionat faptul că: „Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” este astăzi integrată structural în sistemul învăţământului superior românesc şi european, având deschideri remarcabile în domeniul ştiinţific şi de învăţământ, către universităţi similare, militare şi civile, din întreaga lume”.

După premierea şefului promoţiei, ministrul apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, a subliniat în alocuţiunea sa profesionalismul corpului profesoral, calitatea învăţământului desfăşurat şi prestigiul de care se bucură astăzi Universitatea Naţională de Apărare ,,Carol I".

Festivitatea de absolvire a continuat în Aula universităţii. În atmosferă de sărbătoare, sub privirile pline de admiraţie ale familiilor şi ale cadrelor didactice, absolvenţii care îndeplineau condiţiile au fost înaintaţi în grad.

De asemenea, au fost decernate premii de către Fundaţia „General Ştefan Guşă", Asociaţia Absolvenţilor Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I", Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere absolvenţilor care au realizat cele mai valoroase lucrări de licenţă şi de disertaţie, Asociaţia „Advanced Distributed Learning România" acordând premiul pentru cea mai inovatoare lucrare de absolvire. 

 

 


 

FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE A PROMOŢIEI 113 „HENRI COANDĂ – 100”

  

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” a organizat, vineri, 23 iulie a.c., o ceremonie cu ocazia finalizării studiilor de către ofiţerii Promoţiei a celei de a 113-a „HENRI COANDĂ-100” şi încheierea cursurilor seriei a IX-a a Cursului introductiv şi a seriei a XXI-a ale Colegiului Naţional de Apărare.

La evenimentul ce a avut loc pe esplanada din faţa Monumentului Eroilor Patriei a participat, alături de absolvenţi, ministrul apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea.

Aşa cum a subliniat în cuvântul său, comandantul (rectorul) Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, domnul general-locotenent prof. univ. dr. Teodor Frunzeti, „pregătirea acumulată le va permite absolvenţilor Promoţiei „ Henri Coandă-100” să se adapteze provocărilor impuse de configuraţia viitoarelor conflicte militare, de transformările pe care organismul militar le cunoaşte continuu şi, nu în ultimul rând, de contextul social şi economic pe care îl traversează întreaga societate”.

Ministrul apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea a ţinut să sublinieze în alocuţiunea sa faptul că „trebuie să fiţi mândri că aţi fost studenţi şi aţi absolvit Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, instituţie de învăţământ superior militar unică în România, cu largă recunoaştere internaţională”.

Şeful Promoţiei 113 „HENRI COANDĂ-100”, căpitan-comandor Ion Cristian Lişman, a fost recompensat de ministrul apărării naţionale cu un stilet şi o busolă iar numele său va fi gravat pe placa de onoare a universităţii.

Festivitatea s-a încheiat în Holul de Onoare al Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, unde ministrul apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, a ciocnit o cupă de şampanie cu absolvenţii Promoţiei 113 „HENRI COANDĂ-100”. 

 

 

STRATEGII XXI

STRATEGII XXI

Sub egida STRATEGII XXI se derulează anual o serie de conferinţe ştiinţifice de amploare, organizate de către facultăţi şi centre de cercetare din universitate.

Bucureşti, România
---

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - FCSM

Conferinţa internaţională

“TEHNOLOGII – APLICATII MILITARE, SIMULARE SI RESURSE”

Facultatea de comandă şi stat major

Bucureşti, România
---

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - FSA

Conferinţa internaţională

“SCHIMBĂRI STRATEGICE ÎN SECURITATEA ŞI RELAŢIILE INTERNAŢIONALE”

Facultatea de Securitate şi Apărare

Bucureşti, România
---

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - Scoala Doctorala

Conferinţa internaţională

„GLOBAL SECURITY AND NATIONAL DEFENCE”

SCOALA DOCTORALA

Bucureşti, România
---

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - CSSAS

Conferinţa Internaţională

“COMPLEXITATEA ŞI DINAMISMUL MEDIULUI DE SECURITATE”

Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate

Bucureşti, România
---

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - CNAp

Conferinţa internaţională

"România şi noua dinamică de putere în relaţiile internaţionale"

COLEGIUL NAŢIONAL DE APĂRARE

Bucureşti, România
---

Pentru mai multe informatii click aici


Evenimente

Comunicate

Anunturi

      Universitatea Națională de Apărare ,,Carol I”

   MApN