Universitatea Nationala de Aparare

"Carol I"

Cursanții Colegiului Național de Apărare în vizită de studii și documentare

În perioada 11-15 noiembrie, participanții la cursul „Introducere în securitatea națională”, al Colegiului Național de Apărare, vor efectua o vizită de studii și documentare în garnizoanele Bacău, Suceava, Câmpulung-Moldovenesc, Miercurea-Ciuc, Sfântu-Gheorghe, Brașov și Breaza.

Scopul activității este de a realiza un schimb de experiență cu factorii de răspundere ai structurilor teritoriale cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale și de a cunoaște rolul, locul și misiunile unităților militare din zonele menționate.

În prima zi, cursanții vor avea prilejul să viziteze Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, Baza 95 Aeriană de la Bacău și Compania AEROSTAR Bacău. Documentarea va continua marți, 12 noiembrie, la sediile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” și Centrului Militar Județean Suceava.

În data de 13 noiembrie, la Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc, cursanţii Colegiului Național de Apărare, alături de comanda brigăzii și reprezentanți ai instituțiilor publice și mass-media din localitate, vor participa la un briefing de informare.

Joi, 14 noiembrie, la sediul extensiei din municipiul Sfântu Gheorghe a Universităţii „Babeș-Bolyai” va avea loc seminarul științific cu tema „Amenințările hibride în Europa: identificare, contracarare și comunicare strategică”, activitate la care vor fi prezenţi membri ai instituțiilor publice locale, dar și studenți ai universității.

În ultima zi a vizitei de studii şi documentare, cursanții vor fi prezenţi la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” și la Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare, ambele din Brașov, și la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Jurnaliştii interesați să asiste la seminarul științific „Amenințările hibride în Europa: identificare, contracarare și comunicare strategică” vor fi așteptați joi, 14 noiembrie,  la sediul extensiei din Sfântu Gheorghe a Universității „Babeș-Bolyai” (str. Stadionului, nr 14), între orele 09.30 și 09.50.

Persoană de contact pentru detalii despre eveniment: colonel Claudiu Gîrtonea, tel. 0722.668.017.

STRATEGII XXI

Sub egida STRATEGII XXI se derulează anual o serie de conferinţe ştiinţifice de amploare, organizate de către facultăţi şi centre de cercetare din universitate.

STRATEGII XXI - FCSM

“TEHNOLOGII – APLICATII MILITARE, SIMULARE SI RESURSE”
Facultatea de comandă şi stat major
Bucureşti, 21-22 mai 2020