LEGIUNEA DE ONOARE ÎN GRAD DE OFIȚER

 

 

În semn de înaltă prețuire pentru cariera militară, didactică și științifică precum și pentru rolul esențial jucat în dezvoltarea parteneriatului franco-român privind învățământul militar, în data de ambasadorul Franței la București, Henri Paul, a conferit ordinul Legiunea de Onoare în grad de ofițer comandantului (rectorului) Universității Naționale de Apărare “Carol I”, domnul general-locotenent prof.univ.dr. Teodor Frunzeti.

 

În discursul său ținut în cadrul ceremoniei de acordare, ambasadorul francez a evidențiat faptul că: ,,Legiunea de Onoare continuă să fie astăzi ordinul nostru național cel mai important. Acordând această distincție unor înalte personalități străine, în număr foarte restrâns, președintele Republicii Franceze dorește să-i recompenseze pe cei care au întreținut și întrețin calitatea și intensitatea relațiilor care unesc țările noastre.”

 

 

 

 

Doi generali romani au primit Legiunea de OnoareDeclarându-se onorat de înalta distincție primită comandantul (rectorul) Universității Naționale de Apărare ,,Carol I” a subliniat în cadrul alocuțiunii sale: ,,Văd în această distincție un semn nu doar de apreciere pentru mine, ci față de toată Armata Română, arătând încă o dată soliditatea relațiilor franco-române. Soliditatea relațiilor dintre Franța și România a fost demonstrată în perioade dificile și de criză, cum ar fi primul și cel de-al doilea Război Mondial. Astăzi ne unesc valorile europene și atașamentul față de acestea. Mă simt onorat și sper ca relațiile franco-române să se dezvolte în continuare.”

În cadrul aceleiași ceremonii generalul de brigadă (r) Doru Gheorghe Safta, fost comandant al Academiei Tehnice Militare, a primit ordinul Legiunea de Onoare în grad de cavaler.

Ceremonia de decorare a fost urmată de o recepție la care au participat consilierul prezidențial pe probleme de securitate și apărare Iulian Fota, ofițeri superiori activi și în rezervă din cadrul celor două instituții militare de învățământ, precum și atașați militari străini acreditați în România.